Tarmbesvär och magont

Tarmbesvär och magont

 

 

Mår inte dina tarmar bra, mår inte du bra. Tarmarna tar upp näringsämnen från maten du äter och distribuerar dem vidare ut till alla kroppens celler. Då förstår vi hur viktigt det är att dessa fungerar.

 

Besvär med diarré

Diarré (eller för snabb tarm) är inte trevligt och kan ha många orsaker. Ibland beror det på en överaktiv sköldkörtel, men även på att man äter något man inte tål.

För att se vad man inte tål rekommenderas ett labtest. Ett sådant test kan mäta upp till 280 födoämnen. Det kallas IgG överkänslighetstest och utförs inte på sjukhus eller vårdcentraler (De tester som görs på sjukhus är oftast IgE).

Här kan du få utfört ett IgG överkänslighetstest!

Orsaker till diarré kan vara parasiter, bakterier eller amöbor

I levande blod-analys har vi ibland kunnat se att diarré också kan bero på att det finns parasiter, bakterier eller till och med amöbor i systemet. Vanligast är att man får dem i sig efter en vistelse utomlands. Man kan även få dem från husdjur, mat som inte är ordentligt tillagad eller grönsaker som inte är noggrant sköljda.

För att ta död på parasiter och mikroorganismer finns det örter. Diarré behöver åtgärdas snabbt! Näringen går rakt igenom kroppen och tas inte upp. Det kan också orsaka uttorkning.

Om du vill veta mer exakt vad det är för bakterie eller mikroorganism du har kan du skicka in till Ivitalab. Du kan se exempel på hur det kan se ut genom att klicka här.

 

Förstoppning kan orsaka inflammationer

Förstoppning förstör ekologin i hela kroppen. Slaggprodukter och toxiner belastar kroppen. Förstoppning kan leda till att tarmfickor uppstår. Genom förstoppningen töjs tarmen ut och bildar fickor. I fickorna stannar avföring kvar och kan förorsaka inflammationer.

En läckande tarm överbelastar levern

Tarmslemhinnan är lika tunn som ett ögonlock. Därför förstår man att gifter lätt läcker ut genom tarmslemhinnan och ut i blodsystemet.

Eftersom allt blod går från tarmen till levern blir blod som blivit förorenat av gammal avföring i tarmen en överbelastning för levern. Leverns främsta uppgift är att rena blodet innan det går vidare till kroppens alla celler. Därför måste tarmen fungera för att allt annat i kroppen skall kunna fungera!

Läckande tarm är grundorsak till många sjukdomar

Därför är läckande tarm en grundläggande orsak till många sjukdomar som exempelvis IBS, kolit, överkänslighet, allergier, inflammatoriska sjukdomar, som reumatism, artros, fibromyalgi m.fl.

För att få rätsida på detta jobbar vi efter 4 R-principen: Remove, Replace, Reinoculate och Repair.

1. Remove

Första steget är att reducera intaget av allergener och toxiner genom kosten. Att rena tarm, lever och njurar.

2. Replace

Stöd av läkande näringsämnen är viktigt för att minska symptomen och påskynda läkning. Genom att återställa en frisk tarmflora ökar man motståndet mot inflammation och infektion. Detta sker med intag av tarmflorabakterier och närings ämnen som gynnar tillväxten av vänliga tarmbakterier.

3. Reinoculate

Nu skall detta bli en del av dig och din kropp skall vänja sig vid den nya miljön.

4. Repair

Nu repareras kroppen och du mår så mycket bättre!

Som du förstår är "Ont i magen" ett diffust symptom som kan ha flera olika orsaker.

Vi duschar och tvättar utsidan varje dag. Men hur ser insidan ut?el dui turpis curae magna sollicitudin justo litora quam sollicitudin magna vel litora turpis justo curae quam dui curae magna dui sollicitudin justo vel litora quam turpis vel dui turpis curae magna.