Manuella terapier


GUA SHA


Gua sha är en 4000 år gammal metod och den kommer från Kina. Det är en sorts skrapmassage och den används mot kronisk värk.  Metoden är allra bäst för smärtlindring vid förslitningsskador och kronisk smärta i muskulatur och senfästen.

Gua Sha sätter Qi (livsenergi), blod och vätskor i rörelse vid hudens yta. Det behandlar stagnerad Qi, stagnerat blod och stagnerade vätskor som indirekt påverkar de inre organen. Behandlingen förbättrar cirkulationen, får slaggprodukterna i dina muskelceller att frigöras och lämna kroppen, vilket i sin tur gör att smärtan avtar. En av orsakerna till att vi får ont anses vara rubbningar i blodflödet till kapillärerna (kroppens allra minsta blodkärl) och en ansamling av slaggprodukter i muskelcellerna.

 

Skrapterapin utförs på hud och muskler på drabbade områden längs meridianer  för att orsaka bristningar i underhudskapillärerna  i syfte att avlägsna giftigt avfall och  rena blodet vid både akuta och kroniska tillstånd.

Behandlingen är enkel och ca 30 minuter räcker oftast.

Efter behandlingen kan det uppstå ömhet och röda märken, vilket visar att slaggprodukterna frigjorts och är på väg att lämna kroppen.  För att snabba på utsköljningen av slaggprodukter rekommenderas att man dricker mycket vatten efter behandlingen. Märken som uppstår på det behandlade området försvinner inom 2-4 dagar.

 

Gua sha massage är väldigt kraftfull och leder till  snabba resultat. Den har  inga kända biverkningar.

 

Med skrapterapi kan du bli hjälpt med  t ex menstruationssmärtor, astmatiska besvär, tinnitus, huvudvärk, urinvägsproblem, inkontinens, sömnstörningar mm. Du får då en behandling i veckan. En behandligskur består av 2-5 ggr, beroende på vilken behandling som är aktuell i ditt fall.

MASSAGE


Det var den svenske gymnastikpedagogen och skalden Pehr Henrik Ling (1776-1839) som utvecklade denna massageform som ett system för massage och muskeltöjningar.


Ling ville med sina massagetekniker efterlikna rörelser som utförs inom gymnastiken och andra former av träning. Med de tekniker som han utvecklade pressas och tänjs muskler och bindväv så att blodcirkulationen i musklerna stimuleras och musklerna blir starkare och smidigare.

 

Den klassiska massagen är djupgående och läkande. Musklerna bearbetas genom strykningar och knådningar. Detta minskar spänningar och värk i muskler och leder samt även svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation. Massagen verkar också avslappnande och lugnande för sinnet genom att beröringen frigör lugn och ro-hormoner.

KOPPNING


Koppning är en behandlingsmetod där man med hjälp av sugkoppor skapar ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Koppan glider med hjälp av olja över huden och drar samtidigt upp huden vilket främjar cirkulationen av blod, lymfa och vävnadsvätskor. Den ökade blodcirkulationen bidrar även till att transportera bort slaggprodukter i bindväven. Koppningsmassage används vid muskelspänningar, senfästesinflammationer, dålig blodcirkulation och är även effektiv mot celluliter. Den har även visat sig ha en gynnsam effekt som detoxmetod och lymfdränage och kan med fördel kombineras med klassisk massage.


Det finns olika typer av koppling. Ibland  sätter man kopporna på strategiska punkter och sedan låter dem jobba själva. Kopporna får i regel sitta 5-10 minuter innan man tar bort dem – ibland upp till en halvtimma.


Du ska inte ta koppning:

  • om du är gravid
  • har hudproblem
  • vid akuta inflammationer
  • om du har hjärtproblem och äter blodförtunnande mediciner
  • vid förkylning eller annan sjukdom
  • om du har haft cancer inom dom senaste 5 åren

© Copyright. All Rights Reserved.

Curea

 

Traditionella och moderna behandlings-metoder. Varje behandling anpassas efter ditt behov. Vi finns i både Borås och i Göteborg.

Öppettider

 

Måndag - Fredag

Kortare telefon konsultation: 

Vardagar kl 09:00 - 09:45