Blodanalys


Vetenskaplig bakgrund

 

Metoden med torrblodsanalys (Dry Blood Cell Analysis, DBA) forskades fram i Europa under 1920-talet av tyska nobelpristagaren Dr. Enderlein. Han upptäckte ett samband mellan störningar i olika kroppsfunktioner och tecken som visade sig i torkat blod. Dessa störningar har senare visat sig ha ett samband med blodets koagulation (stelningsprocess). Därför är det mer vetenskapligt korrekt att kallas metoden för koagulationsfaktoranalys. 

 

Senare har metoden vidareutvecklats av fler framstående forskare. I dag används metoden i Nordamerika, Europa, Australien, Nya Zealand och Asien både av naturmedicinare och inom skolmedicinen. Det är ett etablerat instrument att avläsa näringsbalansen och olika kroppsfunktioner.

 

Torrblodsanalys: är en alternativmedicinsk funktionsidentifiering av hur din kropp fungerar. Hur du rensar ut gifter, tar upp näring, bryter ned födan till byggstenar som ska förnya din kropps celler mm. Med denna metod kan man idag, utläsa upp till 15 olika fenomen. Forskning om nya fenomen pågår hela tiden.

Man tar ett blodprov genom ett stick i fingret (kapillärblod). Några bloddroppar appliceras på ett objektglas och får torka, det tar några minuter. När blodet möter luften sker en koagulationsprocess i 12 steg som är beroende av olika näringsämnen (vitaminer, mineraler och proteiner) och kemiska reaktioner. Resultatet speglar olika funktioner hos kroppens organ och näringsbalansen.

Det torkade blodprovet analyseras i mikroskop där man kan avläsa olika tecken. Här är några vanligt förekommande tecken man kan utläsa:

 

Blodtoxicitet: Om levern inte klarar av att rena blodet blir det mörka områden i bloddroppen.

 

Försurning: När kroppen läcker ut kalcium i blodet uppstår ett typiskt mönster. Det kan visa på översyrlighet eller magnesiumbrist. Det kan i sin tur leda till värk, nedsatt njurfunktion, benskörhet, ateroskleros och andra problem.

 

Fria radikaler: Vid för låg nivå behöver immunfösvaret sättas igång. Är det för mycket fria radikaler påverkar det kroppen negativt, det leder till att cellerna åldras snabbare och sjukdomar lättare uppstår. Är nivån för låg nivå kan det vara ett tecken på nedsatt ämnesomsättning.

 

Hormonstjärnor: rester från parsiter.

 

Stressprickar: Stressprickarna bildas av stresshormonet kortisol i blodet. Både för mycket och för lite stressprickar kan vara ett tecken på en obalans.

 

Försvagad färgbindning: Man ser en stor andel bleka eller grå blodkroppar, det orsakas av att järn inte binds i tillräcklig omfattning. Det kan bero på järnbrist, men vanligare är att det är vitamin B12 eller folsyra som saknas. B12 och folsyra behövs för att järnet ska bindas till de röda blodkropparna.

© Copyright. All Rights Reserved.

Curea

 

Traditionella och moderna behandlings-metoder. Varje behandling anpassas efter ditt behov. Vi finns i både Borås och i Göteborg.

Öppettider

 

Måndag - Fredag

Kortare telefon konsultation: 

Vardagar kl 09:00 - 09:45